Deze tekeningen zijn gemaakt voor de film Lounge II. De eerste, Beatific Cherubic (gezegend, Cherubijns), toont het John Coltrane Quintet zoals het werd afgebeeld op een lp Live at the Village Vanguard. In de titels van zijn nummers verwees John Coltrane al vaak naar religie en naar zoiets als het kosmische. In de nummers die na zijn dood (februari 1967) door zijn weduwe Alice Coltrane werden uitgebracht nam het aantal religieuze verwijzingen nog eens toe. Het album Stellar Regions is een voorbeeld.
Er zal nog een tekening komen met Shepp en Mtume (van het Umoja-Ensemble en het album Alkebu-Lan) en daarmee van de jazz die zich verbond met het zwarte bewustzijn. De drummers die zich er op toelegden a-ritmisch te drummen (Rashied Ali, Sunny Murray) krijgen ook nog een tekening.
Sanders’ band is afgebeeld in de tekening rechts. Sanders vond ik als blazer binnen de band van John Coltrane meteen heel goed (neem de extatische dubbelaar Live in Japan). Ik herinner me dat we platenbakken afstruinden – ik en vrienden – en de muziek van Shepp en verschillende musici meteen heel goed vonden. Maar Sanders solo en Alice Coltrane solo daalden pas veel later tot ons af tot onze aardse tuinen.